Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 19:40

Προβλήματα Ακρόασης; Διαβάστε εδώ!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Σε περίπτωση προβλημάτων ακρόασης, διαβάστε το παρακάτω άρθρο το οποίο δίνει συμβουλές για διαφόρων ειδών προβλημάτων ακρόασης, καθώς και για εναλλακτικούς τρόπους ακρόασης. 

Ξεκινώντας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται, κι εφόσον ο player ανοίγει (πατώντας το Ακούστε Ζωντανά στην κεντρική σελίδα του site για να ανοίξει και να ακούσετε) είναι θέμα είτε:

α. Του provider του player (buffering)
β. Του browser ή/και του Plugin του browser(internet explorer, firefox, chrome, safari, opera κτλ)
γ. Της ιντερνετικής γραμμής
δ. Του site
ε. Στο σύστημα ασφαλείας του browser

Προκειμένου να δώσουμε κάποιες εύκολες λύσεις σε κάθε ένα από αυτά, διαβάστε τα κατωτέρω:

α. Ο player του σταθμού κι εν γένει Players μέσω sites με ραδιοφωνικούς σταθμούς:
Στην περίπτωση που δεν έχετε θέμα Plugin με τον browser σας και το παράθυρο του
player ανοίξει κανονικά αλλά δεν ξεκινήσει να παίζει μουσική μετά το πέρας 10-15 δευτερολέπτων, αφήστε τον ανοικτό. Θεωρητικά, εφόσον το site του player (αυτή την εποχή : greekradios.gr) δεν έχει θέμα, μετά το πέρας ενός λεπτού θα ξεκινήσετε να ακούτε.

β. Browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, Opera)
Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε τι browser χρησιμοποιείτε. Η θεωρία λέει ότι οι αρχάριοι χρησιμοποιούν κυρίως τον Internet Explorer ή τον Firefox. Το εικονίδιο του Internet Explorer είναι ένα μπλε e με μία γραμμή κυκλική σε διαγώνια παράταξη ενώ το εικονίδιο του Firefox είναι μία αλεπού που αγκαλιάζει μία γαλάζια μπάλα. Εν πάσει περιπτώσει, σε περίπτωση που πατάτε το Ακούστε Ζωντανά και κανένα έξτρα παράθυρο δεν ανοίγει, δείτε εάν στο επάνω μέρος του browser έχει βγει κάποιο μήνυμα που μιλάει για pop-up μηνύματα. Κάντε δεξί κλικ με το Mouse και επιλέξτε να μπορούν να ανοίξουν για το site των Ναυαγίων. Σε περίπτωση όπου ο browser ανοίξει αλλά δεν παίζει παρατηρήστε έαν υπάρχει είτε στο επάνω μέρος του browser μία μπάρα που γράφει για Επιπρόσθετα plugins που είναι απαραίτητα για την σελίδα (Additional plugins are required to display all the media on this page) κι εάν υπάρχει τότε δεξιά στην μπάρα αυτή θα υπάρχει ακόμη μία επιλογή που γράφει Installing Missing Plugins (ή Εγκατάσταση Επιπροσθέτων). Πατήστε την επιλογή αυτή, ολοκληρώστε την εγκατάσταση, κλείστε τον browser και ξανανοίξτε τον. Θεωρητικά δεν θα έχετε πρόβλημα τώρα και με το που θα πατήσετε Ακούστε Ζωντανά θα ξεκινήσει η μουσική. Σε περίπτωση που το πρόβλημα δεν επιλυθεί πατήστε σε ένα από τα ακόλουθα links αναλόγως τον browser που έχετε:

Firefox :
 www.interoperabilitybridges.com/windows-...efox-plugin-download 

Chrome :
 http://www.interoperabilitybridges.com/wmp-extension-for-chrome

Ακολουθείστε τις οδηγίες που παρέχονται μέσα στα ανωτέρω links προκειμένου να εγκαταστήσετε ορθά τον window media player.

Internet Explorer : Θεωρητικά δεν πρέπει να έχετε πρόβλημα, και θα παρατηρήσετε εκεί που θα έπρεπε να είναι το Play ότι σας αναγράφει να κατεβάσετε το plugin. Πατήστε εγκαταστείστε. Κλείστε και ξανανοίξτε τον browser και το παράθυρο του player και θα μπορείτε να ακούστε.

γ. Σύνδεση ίντερνετ:
Δείτε εάν έχετε άλλα προγράμματα που έχετε ανοικτά και που ενδεχομένως μειώνουν την ταχύτητα σύνδεσης κι άρα παίρνει περισσότερο χρόνο.

δ. Πρόβλημα του site:
Εάν το site έχει πρόβλημα τότε δεν θα μπορείτε να μπείτε καθόλου στο site ή θα είναι πολύ αργό. Αυτό κανονικά δεν επηρεάζει τη μουσική καθότι τόσο το Streaming όσο και ο Player είναι σε διαφορετικούς Server από το Site. Μπορείτε εναλλακτικά να μας ακούσετε από τα sites ιντερνετικών ραδιοφώνων (greekradio.gr, e-radio.gr, tune-in.gr, radio-tower.gr κοκ)

ε. Σύστημα Ασφαλείας Ακρόασης
Στους browsers Firefox και Chrome, κατά το άνοιγμα του player (Πατήστε το ακούστε ζωντανά), κι εφόσον δεν ακούτε, δείτε εάν έχει εμφανιστεί μήνυμα στο επάνω μέρος του παραθύρου που άνοιξε το οποίο θα σας ρωτάει (είτε στα Ελληνικά, είτε στα Αγγλικά - αναλόγως την έκδοση που έχετε επιλέξει) εάν θέλετε να τρέξετε τον player μία φορά ή όποτε ανοίγετε τον player να τρέχει. Επιλέξτε τη 2η απάντηση και θα αρχίσει η ακρόαση. Δεν θα χρειαστεί να το ξανακάνετε για αυτόν τον browser στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε.

Εναλακτικοί Τρόποι Ακρόασης:

 

Για όσους χρησιμοποιούν vlc media player μπορείτε να ακολουθήσετε την διαδρομή "Πολυμέσα" "Άνοιγμα Ροής Δεδομένων Δικτύου..." και εκεί δώστε την παρακάτω διευθύνση (url) για απευθείας ακρόαση απο τον server "85.17.30.90:9996" χωρίς τα "" και με http:// μπροστά από το 85.17.30.90:9996 . Για λοιπούς εξωτερικούς player, ανάλογα με το είδος μπορείτε να κατεβάσετε και το αντίστοιχο software (πχ Μ3U για winamp, PLS για itunes, RAM για Real Player κοκ. Αναλόγως με την εμπειρία του κάθε χρήστη υπάρχουν πολλά αντίστοιχα προγράμματα για ακροάσεις με εξωτερικούς players.

TuneIn Radio : Τα Ναυάγια είναι καταχωρημένα στο TuneIn Radio, κάτι που σημαίνει ότι όσοι έχετε WebTV μπορούν να ψάξουν το σταθμό ως Navagia και να μας ακούσουν μέσω τηλεόρασης. Επίσης μέσω του TuneIn Radio μπορείτε να βρείτε και εφαρμογές για Android τηλέφωνα, για iPad, iPhone κοκ. 


Καλή ακρόαση.

Διαβάστηκε 18871 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Μαΐου 2013 16:25
djsoul

Ένας συνηθισμένος καψούρης άνθρωπος, που πραγματοποίησε το μεράκι του για την βαριά λαική μουσική...

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Υπηρεσία ενημέρωσης

Εισάγετε το όνομα και το email σας για να εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία ενημέρωσης των Ναυαγίων!

Σημαντικά άρθρα

Προβλήματα Ακρόασης; Διαβάστε εδώ!

24-05-2013 Άρθρα Συντελεστών djsoul - avatar djsoul

Σε περίπτωση προβλημάτων ακρόασης, διαβάστε το παρακάτω άρθρο το οποίο δίνει συμβουλές για διαφόρων ειδών προβλημάτων ακρόασης, καθώς και για...

Read more

Καλώς ήλθατε στο νέο site!

25-05-2013 Άρθρα Συντελεστών djsoul - avatar djsoul

Η συγκίνηση είναι μεγάλη για όλους εμάς τους παλιούς συντελεστές των Ναυαγίων, αποχαιρετώντας μετά από τρία χρόνια το ιστορικό πρώτο...

Read more

Ακρόαση από άλλους players

24-05-2013 Άρθρα Συντελεστών djsoul - avatar djsoul

Κάποιες φορές μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με τον βασικό playerτων Ναυαγίων. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα απευθείας linksώστε να δοκιμάσετε...

Read more

Βοήθεια στο νέο Chat

25-05-2013 Άρθρα Συντελεστών djsoul - avatar djsoul

Τον τελευταίο καιρό, με τα θέματα που είχαν προκύψει στο παλαιό site, το παλαιό chat είχε σχεδόν διαλυθεί. Η ανάγκη...

Read more

Αυτά τα έχεις διαβάσει;

Ζεϊμπέκικο - Ο μοναχικός θρήνος

24-05-2013 Hits:6957 Άρθρα Συντελεστών

Ζεϊμπέκικο - Ο μοναχικός θρήνος

Το ζεϊμπέκικο δύσκολα χορεύεται. Δεν έχει βήματα είναι ιερατικός χορός με εσωτερική ένταση και νόημα που ο χορευτής οφείλει να το γνωρίζει και να το σέβεται.Είναι η σωματική έκφραση της...

Read more

Καψούρα εστί...

15-05-2013 Hits:22326 Άρθρα Αναγνωστών

Καψούρα εστί...

Tι είναι καψούρα;Καψούρα = παθιασμένος έρωτας συνήθως χωρίς ανταπόκριση. Αυτό αναφέρει το λεξικό σαν ερμηνεία της λέξης καψούρα.Πως αναλύουμε όμως την καψούρα;Η καψούρα είναι το συναίσθημα εκείνο που έχει αρρώστια,...

Read more

Ανεκπλήρωτος Έρωτας

24-05-2013 Hits:55088 Άρθρα Αναγνωστών

Ανεκπλήρωτος Έρωτας

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας λειτουργεί διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο. Άλλοι πολεμούν να τον ξεχάσουν με μια άλλη αγάπη και υπάρχει στο μυαλό τους σαν μια γλυκιά ανάμνηση με την ελπίδα ότι...

Read more

Συνέντευξη Βασίλη Τερλέγκα

16-05-2013 Hits:12462 Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Βασίλη Τερλέγκα

Συναντήσαμε τον Βασίλη Τερλέγκα σε μία καφετέρια στην Καλλιθέα. Απλός, σεμνός, ευχάριστος, ανοικτόκαρδος, φιλικός και ιδιαίτερα κριτικός για τα κακώς κείμενα της σημερινής μουσικής αλλά και πολιτικής σκηνής σε μία...

Read more