Friday, 24 May 2013 19:40

Προβλήματα Ακρόασης; Διαβάστε εδώ!

Written by
Rate this item
(5 votes)

Σε περίπτωση προβλημάτων ακρόασης, διαβάστε το παρακάτω άρθρο το οποίο δίνει συμβουλές για διαφόρων ειδών προβλημάτων ακρόασης, καθώς και για εναλλακτικούς τρόπους ακρόασης. 

Ξεκινώντας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται, κι εφόσον ο player ανοίγει (πατώντας το Ακούστε Ζωντανά στην κεντρική σελίδα του site για να ανοίξει και να ακούσετε) είναι θέμα είτε:

α. Του provider του player (buffering)
β. Του browser ή/και του Plugin του browser(internet explorer, firefox, chrome, safari, opera κτλ)
γ. Της ιντερνετικής γραμμής
δ. Του site
ε. Στο σύστημα ασφαλείας του browser

Προκειμένου να δώσουμε κάποιες εύκολες λύσεις σε κάθε ένα από αυτά, διαβάστε τα κατωτέρω:

α. Ο player του σταθμού κι εν γένει Players μέσω sites με ραδιοφωνικούς σταθμούς:
Στην περίπτωση που δεν έχετε θέμα Plugin με τον browser σας και το παράθυρο του
player ανοίξει κανονικά αλλά δεν ξεκινήσει να παίζει μουσική μετά το πέρας 10-15 δευτερολέπτων, αφήστε τον ανοικτό. Θεωρητικά, εφόσον το site του player (αυτή την εποχή : greekradios.gr) δεν έχει θέμα, μετά το πέρας ενός λεπτού θα ξεκινήσετε να ακούτε.

β. Browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, Opera)
Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε τι browser χρησιμοποιείτε. Η θεωρία λέει ότι οι αρχάριοι χρησιμοποιούν κυρίως τον Internet Explorer ή τον Firefox. Το εικονίδιο του Internet Explorer είναι ένα μπλε e με μία γραμμή κυκλική σε διαγώνια παράταξη ενώ το εικονίδιο του Firefox είναι μία αλεπού που αγκαλιάζει μία γαλάζια μπάλα. Εν πάσει περιπτώσει, σε περίπτωση που πατάτε το Ακούστε Ζωντανά και κανένα έξτρα παράθυρο δεν ανοίγει, δείτε εάν στο επάνω μέρος του browser έχει βγει κάποιο μήνυμα που μιλάει για pop-up μηνύματα. Κάντε δεξί κλικ με το Mouse και επιλέξτε να μπορούν να ανοίξουν για το site των Ναυαγίων. Σε περίπτωση όπου ο browser ανοίξει αλλά δεν παίζει παρατηρήστε έαν υπάρχει είτε στο επάνω μέρος του browser μία μπάρα που γράφει για Επιπρόσθετα plugins που είναι απαραίτητα για την σελίδα (Additional plugins are required to display all the media on this page) κι εάν υπάρχει τότε δεξιά στην μπάρα αυτή θα υπάρχει ακόμη μία επιλογή που γράφει Installing Missing Plugins (ή Εγκατάσταση Επιπροσθέτων). Πατήστε την επιλογή αυτή, ολοκληρώστε την εγκατάσταση, κλείστε τον browser και ξανανοίξτε τον. Θεωρητικά δεν θα έχετε πρόβλημα τώρα και με το που θα πατήσετε Ακούστε Ζωντανά θα ξεκινήσει η μουσική. Σε περίπτωση που το πρόβλημα δεν επιλυθεί πατήστε σε ένα από τα ακόλουθα links αναλόγως τον browser που έχετε:

Firefox :
 www.interoperabilitybridges.com/windows-...efox-plugin-download 

Chrome :
 http://www.interoperabilitybridges.com/wmp-extension-for-chrome

Ακολουθείστε τις οδηγίες που παρέχονται μέσα στα ανωτέρω links προκειμένου να εγκαταστήσετε ορθά τον window media player.

Internet Explorer : Θεωρητικά δεν πρέπει να έχετε πρόβλημα, και θα παρατηρήσετε εκεί που θα έπρεπε να είναι το Play ότι σας αναγράφει να κατεβάσετε το plugin. Πατήστε εγκαταστείστε. Κλείστε και ξανανοίξτε τον browser και το παράθυρο του player και θα μπορείτε να ακούστε.

γ. Σύνδεση ίντερνετ:
Δείτε εάν έχετε άλλα προγράμματα που έχετε ανοικτά και που ενδεχομένως μειώνουν την ταχύτητα σύνδεσης κι άρα παίρνει περισσότερο χρόνο.

δ. Πρόβλημα του site:
Εάν το site έχει πρόβλημα τότε δεν θα μπορείτε να μπείτε καθόλου στο site ή θα είναι πολύ αργό. Αυτό κανονικά δεν επηρεάζει τη μουσική καθότι τόσο το Streaming όσο και ο Player είναι σε διαφορετικούς Server από το Site. Μπορείτε εναλλακτικά να μας ακούσετε από τα sites ιντερνετικών ραδιοφώνων (greekradio.gr, e-radio.gr, tune-in.gr, radio-tower.gr κοκ)

ε. Σύστημα Ασφαλείας Ακρόασης
Στους browsers Firefox και Chrome, κατά το άνοιγμα του player (Πατήστε το ακούστε ζωντανά), κι εφόσον δεν ακούτε, δείτε εάν έχει εμφανιστεί μήνυμα στο επάνω μέρος του παραθύρου που άνοιξε το οποίο θα σας ρωτάει (είτε στα Ελληνικά, είτε στα Αγγλικά - αναλόγως την έκδοση που έχετε επιλέξει) εάν θέλετε να τρέξετε τον player μία φορά ή όποτε ανοίγετε τον player να τρέχει. Επιλέξτε τη 2η απάντηση και θα αρχίσει η ακρόαση. Δεν θα χρειαστεί να το ξανακάνετε για αυτόν τον browser στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε.

Εναλακτικοί Τρόποι Ακρόασης:

 

Για όσους χρησιμοποιούν vlc media player μπορείτε να ακολουθήσετε την διαδρομή "Πολυμέσα" "Άνοιγμα Ροής Δεδομένων Δικτύου..." και εκεί δώστε την παρακάτω διευθύνση (url) για απευθείας ακρόαση απο τον server "85.17.30.90:9996" χωρίς τα "" και με http:// μπροστά από το 85.17.30.90:9996 . Για λοιπούς εξωτερικούς player, ανάλογα με το είδος μπορείτε να κατεβάσετε και το αντίστοιχο software (πχ Μ3U για winamp, PLS για itunes, RAM για Real Player κοκ. Αναλόγως με την εμπειρία του κάθε χρήστη υπάρχουν πολλά αντίστοιχα προγράμματα για ακροάσεις με εξωτερικούς players.

TuneIn Radio : Τα Ναυάγια είναι καταχωρημένα στο TuneIn Radio, κάτι που σημαίνει ότι όσοι έχετε WebTV μπορούν να ψάξουν το σταθμό ως Navagia και να μας ακούσουν μέσω τηλεόρασης. Επίσης μέσω του TuneIn Radio μπορείτε να βρείτε και εφαρμογές για Android τηλέφωνα, για iPad, iPhone κοκ. 


Καλή ακρόαση.

Read 21380 times Last modified on Saturday, 25 May 2013 16:25
djsoul

Ένας συνηθισμένος καψούρης άνθρωπος, που πραγματοποίησε το μεράκι του για την βαριά λαική μουσική...

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Υπηρεσία ενημέρωσης

Εισάγετε το όνομα και το email σας για να εγγραφείτε δωρεάν στην υπηρεσία ενημέρωσης των Ναυαγίων!

Αυτά τα έχεις διαβάσει;

Μια κατάρα, ένα τραγούδι

27-05-2013 Hits:14869 Άρθρα Συντελεστών

Μια κατάρα, ένα τραγούδι

Συνηθίζω κάθε τραγούδι που υπάρχει στο σκληρό μου δίσκο,  να συνοδεύεται και από ένα σχόλιο. Μικρό, μεγάλο… δεν έχει σημασία. Από το τι είδος είναι (ζειμπέκικο, καψούρικο, κλπ), μέχρι πόσα...

Read more

Τζιγκλάκια...

16-11-2013 Hits:45561 Άρθρα Συντελεστών

Τζιγκλάκια...

Ταξιδέψαμε με το μυαλό αρκετά χρόνια πίσω, ακούγοντας τα τζιγκλάκια που χρονολογούνται σχεδόν από την έναρξη του σταθμού! Για όσους δε γνωρίζουν, τα jingles ήταν τα διαφημιστικά μηνύματα του σταθμού...

Read more

Κεραυνοβόλος Έρωτας

15-05-2013 Hits:10408 Άρθρα Αναγνωστών

Κεραυνοβόλος Έρωτας

Θυμάστε εκείνη την διαφήμιση που ρωτούσε ένας τύπος μια κοπελιά :- Πιστεύεις στον έρωτα με την πρώτη ματιά;- Όχι, του απαντάει αυτή. Και στριφογυρίζοντας πάνω στην καρέκλα του ξαναρωτά :- Με...

Read more

Νότης Σφακιανάκης - 16 Αυτοτελείς Ιστορίες - 2013

25-05-2013 Hits:10842 Review Δίσκων

Νότης Σφακιανάκης - 16 Αυτοτελείς Ιστορίες - 2013

Έπειτα από 2 χρόνια απουσίας, ο Νότης Σφακιανάκης επιστρέφει με ολοκαίνουργιο δίσκο από την UniversalMusic. Πρόκειται για ένα cdμε τίτλο «16 αυτοτελείς ιστορίες», δηλαδή 16 κομμάτια, το καθένα με τη...

Read more